«همدرس» بهعنوان سرویس آموزش مبتنی بر تمرین سامانهی مدیریت آموزشی تراز، یک اپلیکیشن هوشمند است که سطح یادگیری دانشآموزان را مورد ارزیابی قرار میدهد. این نرمافزار کاربردی با بهرهگیری از سوالات بیشماری که اطلاعات تمام مباحث درسی را دربرمیگیرند و بر اساس سطح دشواری دستهبندی شدهاند، نقاط قوت و ضعف دانشآموزان را تشخیص میدهد.این سرویس پس از تشخیص سطح علمی هر دانشآموز با ارائهی یک برنامهی حسابشدهی تمریندهی، با توجه به سطح یادگیری هر دانشآموز، به او کمک میکند تا نقاط ضعف خود را پوشش داده و از تکرار اشتباهات خود در طی سالهای تحصیلی اجتناب کند.
اپلیکیشن همدرس چیست؟
همدرس یک اپلیکیشن هوشمند است که سطح یادگیری شما را تحلیل و ارزیابی میکند. هنگام استفاده از این نرم افزار شما با آزمونهای درسی بیشماری روبرو میشوید که درس به درس و بر اساس پایهی تحصیلی و رشتهی شما طبقهبندی شدهاند. سوالات درسی اپلیکیشن همدرس همچنین بر اساس هر مبحث درسی تفکیک شدهاند که این موضوع به شما کمک میکند تا تمرین خود را بر مباحثی که در آنها ضعف بیشتری دارید، متمرکز کنید.
علاوه بر موارد مذکور، اپلیکیشن همدرس سوالات و آزمونهای خود را بر اساس سطحبندی از بسیار ساده تا بسیار دشوار یا المپیاد تقسیمبندی کرده است و بر اساس میزان پاسخگویی صحیح شما به سوالات، رشد شما در سطوح مختلف را اندازهگیری میکند. ثبت زمان مطالعه، شرکت در لیگهای رقابتی، رفع اشکال هوشمند و برگزاری آزمونهای چالشی از دیگر ویژگیهای اپلیکیشن همدرس هستند.
برای دانلود رایگان اپلیکیشن همدرس اینجا کلیک کنید
اپلیکیشن همدرس چه مزایایی دارد؟
اپلیکیشن همدرس مزایای خاصی دارد که به صورت رایگان در اختیار دانشآموزان سراسر کشور قرار گرفتهاند. هدف از ارائهی این قابلیتها تحقق هدف برقراری عدالت آموزشی برای تمام فرزندان ایران زمین است. از جمله مهمترین ویژگیهای اپلیکیشن همدرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بانک سوالات سطحبندی و طبقهبندی شده
همدرس سوالات بیشماری را که اطلاعات تمام مباحث درسی را دربرمیگیرند و براساس سطح دشواری دستهبندی شدهاند، در قالب چند نوع آزمون ارائه میدهد:
در بخش آزمونهای اصلی، سوالات دارای پنج سطح ساده، متوسط، سخت، خیلی سخت و المپیادی هستند و همگام با حل صحیح سوالها در هر مبحث درسی، سطح شما از یک تا پنج در این مباحث ارتقا مییابد.
در بخش آزمونهای چالشی دیگر لزومی ندارد که از سطح ساده آغاز کنید. در این آزمونها با ۲۰ سوال روبرو میشوید و تنها امکان بروز سه اشتباه در حل سوالات وجود دارد. اگر چالشی را با موفقیت طی کنید، سطح شما در همهی مباحث سرفصل انتخاب شده یک پله ارتقا پیدا میکند.
در بخش تمرین، همدرس سوالاتی را برای شما جمعآوری میکند که در طی تمرینات خود، غلط زدهاید یا بیجواب گذاشتهاید. با انتخاب بخش تمرین، شما میتوانید روی اشکالاتتان تمرکز کنید.
علاوه بر سطوح پنجگانهای که در مورد سختی و آسانی سوالات همدرس ذکر شد، سطح دیگری نیز تحت عنوان سطح صفر وجود دارد که مربوط به دانشآموزانی است که در مرحلهی یادگیری مباحث درسی قرار دارند. در این سطح، تمرینهای بسیار سادهای مانند مثالهای کتاب برای یادگیری صحیح مطلب به دانشآموزان ارائه میشود.
پاسخنامه تشریحی
در همدرس شما به پاسخنامهی تشریحی تمام سوالها دسترسی دارید. این پاسخنامههای تشریحی روند رفع اشکال و یادگیری مباحثی که هنوز در آنها ضعف دارید و ثبت اطلاعات در حافظهی بلندمدت را تسهیل میکنند.
رفع اشکال هوشمند
همدرس از فناوریای بهرهمند است که قادر به تشخیص نقاط قوت و ضعف هر دانشآموز به صورت هوشمند و بر پایهی تکنولوژی است. در این روند، ارتقاء تحصیلی شما با ارائهی تمرینهای بیشتر بر اساس سطح یادگیری و اشکالاتتان ترسیم میشود.
ثبت برنامه مطالعاتی
مدیریت زمان و ثبت برنامهی مطالعاتی از دیگر مزایای همدرس است. شما میتوانید ابتدا هدفگذاری کرده و سپس ساعات مطالعهی خود را ثبت و برنامهی مطالعاتی خود را با دانشآموزان دیگر مقایسه کنید.
لیگ رقابتی
در همدرس همگام با پیش رفتن در مسیر موفقیت و ارتقا سطح یاگیری، شما در لیگ رقابتی همدرس نیز شرکت میکنید تا تواناییهای خود را به چالش بکشید و در ازای کسب موفقیت، جایزه ببرید.
آموزش مبتنی بر تمرین چیست؟
برخی از روشهای ارزیابی سنتی در مدارس کشور، به جای سنجش میزان درک دانشآموزان از مفاهیم درسی، فقط توانایی آنها برای حفظ کردن دانش را اندازهگیری میکنند. خودارزیابی با روش هوشمندانهی «همدرس»، میتواند بینشی در مورد درک واقعی دانشآموزان ایجاد کند و به شناسایی ایرادات و اشکالات اساسی و پایهای دانشآموزان که گاهی تا سالها گریبانگیر آنها است، کمک کند.
تشویق دانشآموزان به بررسی میزان یادگیری و سطوح درک خود میتواند یک زنگ بیدارباش مهم باشد تا زمینههایی را که در آنها نیاز به بهبود دارند، شناسایی کنند. این رویکرد، تغییر به سمت یادگیری دانشآموز محور را ترویج میکند که در آن دانشآموزان اهداف خود و مراحل مورد نیاز برای رسیدن به این اهداف را بازتعریف میکنند.
از آنجایی که تحلیل دقیق آزمونهای آزمایشی و تمرینهای دانشآموزان از سوی دبیر بسیار وقتگیر و گاهی غیرممکن است، بهرهگیری از ابزارهای آنلاین در حوزهی فناوری آموزش، راهگشا است. اپلیکیشن هوشمند «همدرس» علاوه بر اینکه بیشمار سوال و تمرین سطحبندیشده از نظر دشواری را در اختیار دانشآموزان قرار میدهد، سطح یادگیری آنها را به شکلی هوشمند ارزیابی کرده و مسیر پیشرفت را برای آنها ترسیم میکند.
دانشآموزان در روند استفاده از «همدرس» فعال هستند و مشارکت مستقیم دارند، بنابراین متوجه ایرادات درسی خود میشوند و همگام با نمودار پیشرفت خود در اپلیکیشن «همدرس» به پیشبرد اهداف خود میپردازند.
فواید یادگیری مبتنی بر تمرین و خودارزیابی برای دانشآموزان
خودارزیابی از طریق تمرین برای یادگیرنده سودمندهایی نظیر موارد زیر دارد:
- افزایش خودآگاهی از طریق تمرین، مشخص کردن معیارهای خودارزیابی و فهم شیوههای بهبود عملکرد برای یادگیری مداوم.
- این روش با کمک به توسعهی مهارتهای تفکر انتقادی به یادگیرنده امکان میدهد تا عملکرد خود و دیگران را به طور عینیتر ارزیابی کند. زمانیکه در این روش، دانشآموزان به ارزیابی همتایان خود هم میپردازند، در ارائهی بازخورد سازنده و دریافت و عمل بر اساس بازخورد دریافتی، مهارت بیشتری پیدا میکنند.
- کمک به دانشآموزان برای شناخت سطح یادگیری خود و دادن فرصتی به آنها برای مدیریت مستقل سطح یادگیری و توسعهی فردی خود.
- با دادن اختیار بیشتر به دانشآموزان در مورد ارزشیابی، یادگیری آنها غنی میشود.
چرا شیوه آموزش مبتنی بر تمرین همدرس موثر است؟
به همان شکلی که نوازندگان پس از یادگیری، با مداومت، سازهای خود را تمرین میکنند یا ورزشکاران، برای حفظ مهارتهای ورزشی خود، همواره به تمرین میپردازند، یادگیری مؤثر هم منوط به تمرین و خودآزمایی است. روانشناسان حوزهی آموزش معتقدند که اگر میخواهید اطلاعاتی را به خاطر بسپارید، بهترین کاری که میتوانید انجام بدهید، تمرین کردن است.
هنگام نزدیک شدن به زمان امتحانات پایان ترم یا نهایی، شاید اولین چیزی که به ذهن یک دانشآموز برسد این است که باید آنقدر مطالب کتاب را بخواند تا ملکهی ذهن او شود، اما روانشناسهای حوزهی آموزش پس از تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدهاند که این روش، یکی از رایجترین عادات بد مطالعه در دانشآموزان است. اما در مقابل هنگامی که دانشآموزان یک مسئله را به طور مکرر حل میکنند، با مفهوم و فرمولهای حول آن مسئله آشنا میشوند.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۳، دانشآموزان داوطلب طی چند هفته در آزمونهای سنجشی و تمرینی شرکت کردند. در آزمون نهایی، نمرهی این دانشآموزان در مقایسه با آنهایی که به شیوهی معمول درس خوانده و فقط آزمون نهایی داده بودند، رشد قابلتوجهی داشت. [منبع]
چند سال پیش از این تحقیق، پژوهش دیگری انجام شده بود که در آن از داوطلبین خواسته شد تا مطالبی را مطالعه کنند و سپس در آزمون شرکت کنند. یک گروه فقط در یک آزمون شرکت کردند، اما گروه دیگر در چندین آزمون با وقفههای کوتاه چند دقیقهای شرکت کردند. درنهایت مشخص شد گروه دوم، یک هفته پس از برگزاری آزمون، مطالب را بهتر از گروه اول به خاطر میآوردند. [منبع]
تیم تحقیقاتی تراز با جمعآوری نتایج مجموعهای از تحقیقات بینالمللی و معتبر در حوزهی آموزش که به دو نمونهی آنها در این مقاله اشاره شد، به توسعهی سرویسهای آموزشی مبتنی بر تمرین خود پرداخته است و سعی بر آن دارد که با بهرهگیری از امکانات موجود در حوزهی فناوری، تحولی بنیادین در میزان دسترسی دانشآموزان سراسر کشور به منابع درسی و روشهای صحیح مطالعه و ارتقاء تحصیلی آنها ایجاد کند.
جمعبندی
همدرس، اپلیکیشنی هوشمند است که بهعنوان یک سرویس آموزش مبتنی بر تمرین، سطح یادگیری دانشآموزان را مورد ارزیابی قرار میدهد. این نرمافزارِ کاربردی با بهرهگیری از سوالات بیشماری که اطلاعات تمام مباحث درسی را دربرمیگیرند و بر اساس سطح دشواری دستهبندی شدهاند، نقاط قوت و ضعف دانشآموزان را تشخیص میدهد. سپس بر اساس مدل تمریندهی با توجه به سطح یادگیری هر دانشآموز، به او کمک میکند تا نقاط ضعف خود را پوشش داده و از تکرار اشتباهات خود اجتناب کند.
همدرس همچنین امکان یکپارچهسازی و اتصال ارکان مختلف آموزش را دارد و در یک پیوستگی اطلاعاتی، کادر آموزشی مدرسه، معلم، اولیا و خود دانشآموزان را نسبت به نقاط ضعف آگاه کرده و روند برطرف کردن اشکالات را تسهیل میکند.
سوالهای متداول
اپلیکیشن هم درس چیست و چه کاربردی دارد؟
«همدرس» بهعنوان سرویس آموزش مبتنی بر تمرین سامانهی مدیریت آموزشی تراز، یک اپلیکیشن هوشمند است که سطح یادگیری دانشآموزان را مورد ارزیابی قرار میدهد. این نرمافزار کاربردی با بهرهگیری از سوالات بیشماری که اطلاعات تمام مباحث درسی را دربرمیگیرند و بر اساس سطح دشواری دستهبندی شدهاند، نقاط قوت و ضعف دانشآموزان را تشخیص میدهد.
هزینه دانلود و استفاده از اپلیکیشن هم درس چقدر است؟
دانلود و استفاده از اپلیکیشن همدرس در حال حاضر رایگان است و هیچ هزینهای در بر ندارد.
اپلیکیشن هم درس برای دانش آموزان چه پایههایی کاربرد دارد؟
در حال حاضر دانشآموزان دو مقطع متوسطهی اول و دوم میتوانند از اپلیکیشن همدرس به عنوان سرویس آموزش مبتنی بر تمرین تراز، استفاده کنند.
پاسخ دهید